Ensimmäinen viikko pentujen kanssa - ihanaa aikaa 

07.11.2022

"Ne vaan syö ja nukkuu" ja ovat uskomattoman suloisia. Ensimmäinen viikko on mennyt kuin siivillä. Iris on hoitanut pentuja hienosti ja tunnollisesti. Olemme saaneet keskittyä pikkuisten kasvun seuraamiseen vuorokauden ympäri.


Olemme totutelleet uuteen tilanteeseen ja toisiimme. Pennut ovat rauhallisia ja tyytyväisiä. Iris on hoitanut pentuja hienosti ja tunnollisesti. Ulkoilemaan on pitänyt houkutella, pihalta on ollut kova kiire sisälle pentujen luo. Ruokakin piti tarjoilla pentulaatikkoon.

Irikseltä on tullut hyvin maitoa ja kaikille on ruoka maittanut. Kaikkien pentujen paino lähti heti nousuun ja tuplasivat sen viikon kuluttua. Pennut ovat saaneet olla paljon nisillä. Pennut on putsattu hyvin ja kaikkien pissaamisesta ja kakkaamisesta on Iris huolehtinut. Unet on jäänyt vähälle sekä Iriksellä että itsellä. Pentuja on vahdittu 24 / 7, mieheni on auttanut hienosti ja mahdollistanut minulle nukkumisjaksoja. Erityisen hienolta on tuntunut, kun on saanut illalla nukahtaa ja nukkua jopa 4 tunnin unet yhtäjaksoisesti ennen "yövuoroa". Iris ei ole malttanut nukkua senkään vertaa. Onneksi on jaksanut silti hoitaa pikkuisiaan.

Rasmus isä sai jäädä synnytyksen jälkeenkin hoitoon. Kotiin palatessaan oli heti tulossa pikkuisia katsomaan, mutta Iris kehotti pysymään pois pentuhuoneesta. Kiltti Rasmus tietysti totteli, mutta jäi usein huoneen ovelle katselemaan perhettään.

Ulkona oli harmaita marraskuun päiviä ja vuorokausirytmi sekaisin. Pentulassa oli lämmin, lähes trooppinen tunnelma pentulaatikon lämpötilan ollessa aluksi jopa 27 astetta. Odotetuista pennuista saatu ilo ja rakkaus niitä kohtaan toi väriä elämään syntymäjärjestyksessä: sininen, vihreä, vaaleanpunainen, pinkki, valkoinen, punainen, harmaa ja oranssi. Olemme niin kiitollisia jokaisesta  kahdeksasta pikkuisesta ja tietysti ihanasta Iriksestä joka jaksaa hoitaa pikkuisia suurella sydämellä ja Rasmuksesta joka jo odottaa pääsevänsä tutustumaan pikkuisiinsa. Olen muuten laskenut viikon aikana satoja kertoja kahdeksaan pentuja laskiessani.