Vehnäterrieri

Rasmus, Gaelic-Wheaten´s Vayne of Eire
Rasmus, Gaelic-Wheaten´s Vayne of Eire
Iris, Villa Rosas Iselin Fin
Iris, Villa Rosas Iselin Fin

Vehnäterrieri on aktiivinen, reipas ja rohkea keskikokoinen terrieri. Vehnäterrieri on kiinnostunut monenlaisista asioista, erityisesti omien perheenjäsenten kanssa tekemisestä. Vehnäterrieristä saa innokkaan harrastuskaverin moneen eri lajiin. Vehnäterrierin kanssa tulet kokemaan monia hauskoja hetkiä heidän kekseliäisyyden ja loistavan huumorintajun ansiosta. Vehnäterrierit ovat persoonallisia ja ihmisrakkaita, hyvähermoisena ne sopeutuvat monenlaiseen toimintaan ja olosuhteisiin. Vehnäterrieri on aina valmiina kaikkeen ja kun se saa riittävästi aktiviteetteja ja mielekästä tekemistä se on kotona rauhallinen. 

Saadaksesi vehnäterrieristä "kunnon koirakansalaisen" se vaatii johdonmukaisen kasvatuksen, johon kaikki perheen jäsenet sitoutuvat pennun kotiin tulosta alkaen. Vehnäterrieri muistaa jos on saanut erityisoikeuksia, se tulee toimimaan niiden mukaan jatkossakin.

Vehnäterrierillä on nimensä mukaisesti vehnänvärinen, pehmeä, silkkinen ja ilmava turkki. Turkki vaatii hoitoa pysyäkseen upeana ja kiiltävänä. Turkkia tulee harjata tarpeen mukaan ja se tulee kammata läpi viikoittain. Pesu parin kuukauden välein ja trimmaus neljä kertaa vuodessa vähintään.

Vehnäterrierit elävät tavallisesti 12-14-vuotiaiksi pysyen aktiivisina pitkään. Rotu on pääsääntoisin perusterve. Joillakin yksilöillä saattaa ilmetä ruoka-aine allergioita, iho-oireita ja korvatulehduksia.

Perinnöllisiä sairauksia voidaan tutkia geeninäyttein ja välttää niiden koirien yhdistelmien käyttöä jalostuksessa sairauksien puhkeamisen ennalta ehkäisemiseksi. Myös luusto kuvataan ja silmät peilataan ainakin jalostusyksilöiltä.

Saat paljon tärkeää lisätietoa rodusta rotujärjestön Kerry- ja vehnäterrierikerho ry:n kotisivuilta.