Irish Erasmus  - vehnäterrierin pentuja 

01.11.2022

Kennel Irish Erasmuksen ensimmäiset pennut ovat syntyneet. Iris ja Rasmus saivat 8 pentua, 3 urosta ja 5 narttua. Iris ja pennut voivat hyvin. Iris hoitaa pentuja hienosti. Huolehtimisen lomassa on ihana seurata pikkuisten kasvua ja kehitystä. Pääset mukaan seuraamalla tätä blogia. Tervetuloa!


Lokakuun viimeisenä maanantaina alkoi Iriksen vointi näyttää siltä että synnytys lähestyy. Avautumisvaihe oli alkanut läähätyksineen, myös petailut alkoivat lisääntymään. Illalla pakkasimme Rasmuksen tavarat ja hän lähti reippaana mieleiseen hoitopaikkaansa. Iris jäi vähän itkemään perään. Kätilö Heidi poikkesi Iristä katsomaan ja arvioimme synnytyksen käynnistyvän yöllä tai seuraavana päivänä. Lupasin pitää kätilöitä ajan tasalla viestein ja videoin. Iriksen olo alkoi muuttua aika levottomaksi. Kävimme Iriksen kanssa vielä illalla koirien some viestit lukemassa asuinalueellamme. Tämän jälkeen ulkoilimme useasti omalla pihalla. Yritin olla soittamatta kätilöille liian aikaisin. Viestittelimme tilanteen etenemisestä myös Iriksen kasvattajan Kickien kanssa. Kätilö Senni ehti sopivasti paikalle ensimmäisen ponnistuksen jälkeen, Heidikin saapui paikalle synnytyksen edetessä.

Kennelimme ensimmäinen pentu syntyi maanantai-illan vaihduttua marraskuun ensimmäiseksi tiistaiksi. Kello 00.01 ensimmäinen Irish Erasmus uros saapui maailmaan, painoa oli 265 g. Synnytys eteni hyvällä rytmillä, seuraavaksi syntyi toinen uros ja sitten neljä narttua. Kuuden ensimmäisen pennun jälkeen Iris huilasi, sai vähän energiaa ja käveli. Tauon jälkeen syntyi vielä yksi uros ja narttu. Synnytys sujui hyvin kokeneiden kätilöiden avulla. Itse keskityin Iriksestä huolehtimiseen, pentujen merkkaamiseen ja punnitukseen. Kaikki pennut olivat elinvoimaisia ja aktiivisia heti synnyttyään. Iris on hoitanut kaikkia pentuja hienosti ensi hetkistä alkaen ja huolehtinut kaikista hyvin.

Ensimmäinen koirien synnytyskokemus oli todella vaikuttava. Oli hienoa seurata koiran toimintaa synnytyksen etenemisestä pentujen hoitamiseen. Opin kokeneilta kätilöiltä todella paljon ja paljon on vielä opittavaa. Nöyränä ja kiitollisena valmistaudumme Iriksestä ja pennuista huolehtimiseen ja ainakin aluksi ympäri vuorokautiseen valvontaan.